Het eiland Ameland

Ameland heeft prachtige schone brede zandstranden met een lengte van ca 25 kilometer. Gezellig druk bij de strandovergangen van de dorpen tot totale rust richting het Oerd. Strand overgang Buren heeft een prima strandpaviljoen ’t Strandhuys, een beschut terras waar het ’s avonds heerlijk vertoeven is.

De zon in de zee zien zakken met bitterballen en bier…

strandovergang Buren

Oostelijk van onze bungalow begint een uniek toegankelijk natuurgebied met bos, duinen, meertjes, waddenkust en kwelder gebied. Met kilometers fiets- en  wandelpaden.

anwbpaddestoel      Fietspompservice Ameland

In het westen de sfeervolle dorpen Buren, Nes, Ballum en Hollum met zijn vuurtoren.

strand Ameland

 

Voorbij de strandovergangen vind je veel ruimte en rust, zelfs in het hoog seizoen waant u zich alleen op het strand.

 

 

 

Ongerepte natuur op de punt van het eiland, waar het wad en de Noordzee elkaar ontmoeten. Een fietstocht door de duinen of met laag water over het strand brengt je naar de punt van het eiland onderweg misschien zeehonden en vergezichten over het Friese Wad.

Ameland het Oerd

 

 

 

 

 

 

De reddingsboot

De reddingboot van Ameland is natuurlijk een traditie van eeuwen en in principe kan hij nog steeds ieder moment worden ingezet bij calamiteiten.

Om deze traditie in ere te houden vaart de reddingsboot een aantal malen per jaar uit. Een belevennis op zich, met donderend geraas  komt de reddingsboot uit Hollum aan en na een aantal minuten trekken de paarden de boot door de branding. Een aanrader om dit eens mee te maken.